Kaštanová roláda

Pokud jste si oblíbili kaštanové pyré, nebo naopak ho držíte v ruce poprvé a nevíte jednoduchého na poprvé zkusit, tak tohle je recept přímo pro vás! Nezabere moc času, je dokonale lehký a hlavně – chutná opravdu znamenitě!

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr, nebo esence
  • 2 lžíce pravého holandského kakaa
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 stužovač šlehačky
  • 250 g kaštanového pyré

Postup:

  1. Žloutky oddělíme od bílků, ty si vyšleháme do zcela tuhého stavu. K žloutkům přidáme cukr a vanilku. Směs opatrně zamícháme do bílků a přidáme kakao, tak aby nám sníh nespadl.
  2. Pečící papír vymažeme troškou oleje, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na velkém plechu cca 15-20 minut.
  3. Pečeme asi na 180 stupňů. Poté roládu rychle srolujeme a dáme vychladit.
  4. Náplň si připravíme tak, že si vyšleháme šlehačku (bez přidání cukru) se ztužovačem.
  5. Roládu rozmotáme, namažeme šlehačkou, nahoru nastrouháme kaštanové pyré a zarolujeme.
  6. Nakrájíme a můžeme podávat. Kdo chce, může nahoře roládu polít čokoládou.