Bramborová krémová polévka se slaninou

Krémová bramborová polévka se slaninou a opečenou topinkou.

Ingredience:

Postup:

  1. Umyté a oloupané brambory s celerem nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm.
  2. Očistěte jarní cibulku a nakrájejte na plátky. Totéž udělejte i s cibulí.
  3. Rozehřejte sádlo v hrnci a nechte v něm zpěnit cibuli. Poté přidejte celer, brambory a vařte. Přilijte vývar.
  4. Ochuťte solí a pepřem a okořeňte majoránkou. Následně polévku vařte okolo 20 minut, dokud vše nezměkne.
  5. Rozmixujte brambory s celerem ručním mixérem, přidejte smetanu, plátky jarní cibulky a dalších 10 minut nechte vařit.
  6. Plátky slaniny rozložte na pečící plech. Tyto plátky pečte na 180°C (v horkovzdušné troubě na 165°C).

Polévku servírujte s křupavou slaninou a topinkami.