Plněné zelné listy

Zelné listy plněné mletým masem a rýží na maďarský způsob.

Ingredience:

Postup:

  1. Maso, rýži, sůl, pepř a vejce smíchejte v míse.
  2. Špek, cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a na pánvi opečte (v případě potřeby přidejte i trochu sádla).
  3. Polovinu špeku s cibulí vmíchejte do masové směsi, s níž následně naplníte listy. Listy je potřeba pečlivě zabalit, aby závitky držely svůj tvar (popřípadě zavažte provázkem).
  4. Zbytek osmažené cibule rozprostřete po pekáči, rozložte na ní závitky a pokrájená rajčata a přelijte směsí rajčatového protlaku s mletou paprikou zředěným zhruba 100 ml vody.
  5. Osolte, opepřete, zakryjte a zhruba jednu a půl hodiny pečte v troubě při 160°C. Poté pečte ještě asi 30 minut po odkrytí poklice
  6. Podávat můžete samotné zelné závitky nebo s krajícem čerstvého chleba.