Kaštanový cheesecake
Ingredience:
- 100 g rozehřáté máslo
- 320 g Mese medových sušenek
- 300 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 200 g kaštanového pyré*
- 3 lžíce cukru
*pokud použijeme neslazené (přírodní) pyré, doporučujeme přidat vanilkový cukr
Postup:
- Rozdrtíme sušenky a promícháme s rozpuštěným máslem.
- Připravíme si dortovou formu, do které vložíme pečící papír.
- Sušenkovou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy a důkladně přitlačíme.
- V míse si smícháme tvaroh, mascarpone, kaštanové pyré (které jsme mezitím nechali rozmrazit) a cukr.
- Náplň rozprostřeme na sušenkový "korpus" a vložíme do ledničky.
Ke zdobení lze použít čokoládová poleva a kousky pečených kaštanů.