BLOG

Exkluzivní oleje nejen do kuchyně

Oleje Ormánságu Kvalitní půda v okolí řeky Drávy přispívá oblasti Ormánság k pěstování vhodných plodin, z nichž je možné vyrábět zastudena lisované oleje, které nabízejí našemu organismu mnoho vitamínů, minerálů a dalších látek, bez nichž není tělo schopné pracovat na 100 %.   Lisování olejů Ormánságské oleje jsou lisovány zastudena, tudíž se jejich výrobou ze semínek neztrácí žádné významné látky jako jsou vitamíny a minerály. Firma, od které vám oleje nabízíme, si zaklá...

Romagna Terre, aneb co o své společnosti říká Paolo Farabegoli

Od roku 1985 stále stejná filosofie Ohromná láska k naší rodné zemi a neustálé bádání po surovinách, nám umožnili získat respekt a uznání těch největších profesionálů v oboru, a to jak národních, tak i mezinárodních. Omezená dostupnost některých z našich produktů prezentuje jejich kvalitu a zaměřenost na detail k uspokojení očekávání našich hodnotitelů a rafinované stupně pro ty, kteří hledají perfektnost.   Inovace Jsem hrdý na to, dělat, co ostatní nedělají. Násle...

Venison Gusto, firma, která je známkou exkluziviti

Venison Gusto je maďarská firma, která se specializuje na výrobu uzenin z masa z jelena, vodního buvola a stepního skotu. Proč Venison Gusto? Venison Gusto se stará o tu nejlepší možnou kvalitu. Produkty jsou bez lepku, umělých zvýrazňovačů chuti a umělých barviv a díky volnému chovu se snaží být tato společnost také šetrná k přírodě. Zvěřina má pro nás přínos i v ohledu zdraví, neboť jejich maso má jiné složení, mají více proteinu a méně cholesterolu než chovaná domácí zví...

Seznamte se s firmou Merian Foods

Představujeme vám Merian Foods Élelmiszeripari Kft., která se stala naším nejnovějším obchodním partnerem. Díky této firmě se nám naskytla možnost i sem, na Český trh, dovážet vybrané speciality jako jsou husí a kachní Foie gras, paštiky a mnoho dalšího. Kdo je Merian Foods? Merian Foods je jedním z hlavních firem v Maďarsku, která se zabývá výrobou drůbežích produktů. Mezi tyto produkty patří vídeňské a boloňské párky, šunky, chlazené maso a konzervované potraviny, speciálně husí Fo...

Ochutnali jste již nové kaštanové pomazánky?

„Rychlé a chutné řešení pro snídaně, svačiny, obědy i večeře – to vše může být kaštanová pomazánka, která je u nás dostupná v jemné a pálivé variantě. Stačí ji pouze namazat na pečivo, ale pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme zapéct se sýrem na topinkách nebo v toastech a přidat trochu čerstvě nakrájené zeleniny. Dá se použít i jako pesto nebo dip a parádně si rozumí s vínem. Kaštanová složka vylepšuje výživové vlastnosti pomazánky a dává jí ideální konzistenci. Po jejím ochutnání...

Proč vařit v kotlíku? Co je potřeba? A na co si dát pozor?

Jaké jsou výhody vaření v kotlíku? Z vlastní zkušenosti bych si troufala tvrdit, že Češi patří mezi lidi, kteří stále rádi tráví dost času venku. Milujeme venkovní sporty, bez ohledu na počasí či roční dobu. Lyže, běžky, kolo, běh či turistika nám není cizí. Kotlíkové vaření je způsob, jak si pobyt venku příjemně prodloužit. Nemusíte trávit hodiny času navíc doma u plotny, ale můžete si v klidu posedět s blízkými venku, povídat si a pozorovat při tom, jak vám v kotlíku...

Co je to smalt? V čem je nerez jiný? Jaké jsou jejich vlastnosti?

Co je to smalt a jaké jsou jeho vlastnosti? Smalt je povrchová úprava litin a plechů, která zabraňuje korozi. Smaltované nádobí se používalo už v dobách našich babiček, kdy bylo velmi oblíbené a v Česku dosti běžné. Problémem smaltu je mechanické poničení. Smalt je citlivý na poškrábání, tudíž by se při jeho čištění neměly používat hrubé čistící prostředky (jako je třeba čistící pasta nebo písek), drátěnky ani drátěné kartáče. V případě, že se vám začne povrch smaltovaného nád...

Jaká paprika je ta nejlepší? A jsou při vaření i jiné možnosti?

Jakožto prodavačka často slýchám dotazy týkající se kvality papriky. Zákazníky zajímá, jakou papriku mají vybrat, aby při určité ceně byla i adekvátní kvalita. Kritéria, která však při výběru kvalitního produktu hrají roli jsou hlavně barvivost a vůně.   Maďarská paprika V našich prodejnách naleznete maďarskou papriku, a i když se obecně tvrdí, že maďarská paprika patří mezi nejlepší, není paprika jako paprika. Na počátku působení na trhu jsme i my měli problém nalézt takovou pap...

Znáte mangalici? Proč se její tuk řadí mezi zdravý?

Co to je mangalica? Mangalica je druh prasete, jehož jméno vzniklo z výrazu mangh ("kříženec") se slovanskou ženskou koncovkou – ica. Díky své husté srsti, která může mít odstíny od plavé, přes červenou až po černou, je snadno rozeznatelná od ostatních druhů prasat (ačkoliv jsou lidi, kteří si mangalici pletou se španělským iberským prasetem, upozorňujeme, že se jedná o jiný druh). Není to však pouze vzhled, co toto ušlechtile zvíře vyzdvihuje nad ostatními. Historie Mangalica byla velmi oblí...

Rozhovor s majitelem maďarské firmy na výrobu těstovin

Bognár tészta je firma, s níž úspěšně spolupracujeme již od začátku našeho působení na trhu. Kromě toho, že stále drží kvalitu svých produktů na úrovni, která má jen velmi málo konkurentů, přicházejí na trh se stále novými překvapeními, ať se již jedná o nevšední tvary těstovin, či neobvyklé příchutě, jako je třeba citrón s pepřem, chilli či kurkuma. Přečtěte si celý rozhovor s majitelem maďarské firmy na výrobu těstovin a dozvíte se, jak se těstoviny vyrábí, jaké má firma plány ...

Nahoru
11 položek celkem