Doprava ZDARMA od 1500,- Kč

bližší informace k dopravě naleznete ZDE

BLOG

Hledáme vedoucího provozovny

Baví vás práce s lidmi? Máte rádi dobré jídlo? Učíte se rádi novým věcem? Jste kreativní? Smysl pro zodpovědnost vám není cizí a milujete výzvy? Tak možná právě vás hledáme!😎   Na naši pobočku v Ústní nad Orlicí (T. G. Masaryka 102) hledáme vedoucího provozovny. V případě dotazů můžete volat na číslo +420 776 366 152 a životopisy můžete zasílat email maloobchod@madarske-delikatesy.cz   📌 Více informací o pobočce ZDE   Nabízíme: 👉 nástup možný ihned 👉 praco...

Kozí sýry od Sedláka

Od roku 1992 farma v Moravském krasu vyrábí čerstvé kozí sýry, žervé, ochucené kozí tvarohy, mléko a kefíry. Polovinu pozemku, který má celkem zhruba 30 ha, tvoří pastviny a louky. Druhá polovina je orná část, kde se pěstuje ječmen, oves, tritikále a vojtěškotráva pro výrobu senáže. Krmná dávka se doplňuje vlastním senem, sójou a krmnou solí. Sezóna kozího mléka začíná v období Velikonoc a končívá kolem Vánoc. Na farmě se chová v současné době 120 koz, z nichž je 70 dojných. Tyto kozy jsou ch...

Mangalice a iberské prase, jaký je mezi nimi hlavní rozdíl?

Druhy mangalice Rozlišujeme 5 druhů mangalice - světlá/ blond (szöke), černá (fekete), červená (vörös), vlaštovčí/ světlobřichá (fecskehasú) a divoká (vadas). Mangalica byla vyšlechtěna na území dnešního Maďarska a vznikla křížením bakoňského prasete, srbským prasetem šumadinka a divokým prasetem evropským. Mangalice černá byla nejodolnější vůči chorobám, ale zároveň měla nejhorší reprodukční schopnosti, proto tento druh vyhynul. Křížením černé a světlé však vznikla vlaštovčí, která právě spol...

Nejčastější otázky na našich prodejnách

Jaký je rozdíl mezi gulášovou a paprikovou pastou? Papriková pasta je vyrobena pouze z papriky (a sůl jako konzervant), gulášová pasta obsahuje papriku, sůl a další koření, čímž má pestřejší chuť. Obě varianty lze použít při vaření guláše, fazolové polévky, zelňačky a mnoha dalších jídel.   Co je to kaštanové pyré? Jedná se o namleté jedlé kaštany, které lze použít v mnoha pokrmech. Přírodní kaštanové pyré se používá do nejrůznějších nádivek. Slazené pyré (kde je navíc...

Nymburk, Poděbradská 1037

Kde prodejnu Hungaro Delikates v Nymburku najdete?   Momentálně naše nejnovější prodejna, která byla otevřela v Hypermarketu Albert v Nymburku. Jsme rádi, že můžeme nabízet naše speciality nejen ve velkých městech. Delikatesy pečlivě vybíráme, abychom přinesli něco nového. Kromě maďarských delikates a slovenských sýrů u nás v Nymburku naleznete i originální dárkové balíčky pro každou příležitost. Jak se k nám dostanete? Prodejnu máme v prostorách Hypermarketu Albert, které je od vlak...

Degustace vína 21.-22. března 2024

Srdečně vás zveme na degustace vín z Tokaje a Egeru, které se uskuteční na našich pobočkách.   V Ústí nad Orlicí (T. G. Masaryka 102) budeme degustovat ve čtvrtek 21.3.2024 od 16 hodin do 18 hodin a v Hradci Králové (Kutnohorská 226, OC Kukleny) proběhne degustace v pátek 22.3.2024 od 15 hodin do 17 hodin.   Degustace je zcela ZDARMA a není nutná žádná předchozí rezervace.   Budeme spolu chutnat 6 druhů vína a mezi ta, na která se můžete těšit, patří třeba novinka P...

Není uzené jako uzené, aneb co znamená uzení studeným kouřem

Druhy vepřového masa Hlava je část prasete, která obsahuje velké množství klihových látek (látky používané dříve jako lepidlo) a tuku, podobně jako třeba koleno. Nejčastěji se používá při výrobě huspeniny, tlačenky, paštiky a aspiku. Lalok má velký podíl tukové části, ale obsahuje i libovou tkáň. Uzený lalok se dá použít pod vajíčka, nebo ke špikování masa. Krkovice patří mezi masa, která jsou prorostlá tukovou tkání, ta způsobuje šťavnatost. Naopak kýta může být sušší (záleží na úpravě), jel...

Kouzlo těstovin

Ačkoliv je většina zásluh za těstoviny připisována hlavně Itálii, někteří se dohadují, zdali by nemohly počátky těstovin pocházet spíše z Egypta či Číny. Díky jednoduchým surovinám jako jsou mouka, voda a vejce, vznikaly těstoviny napříč historií v různých zemích. Především jako jídlo pro obyčejné (chudé) lidi. První záznamy o těstovinách se pravděpodobně vedou již ze 4. století před naším letopočtem. Již kolem 10. století se těstoviny sušily, aby se daly dobře skladovat (popřípadě, aby byly j...

Degustace tokajského vína

Degustace vína a (nejen) maďarských delikates...   Srdečně vás zveme na degustaci maďarského, tokajského vína, slovenských sýrů a maďarských uzenin.   Degustace se uskuteční na našich prodejnách Hungaro Delikates: Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 102, středa 6.9.2023 od 16 do 18 hodin Praha, Rumunská 28, Vinohrady, čtvrtek 7.9.2023 od 15 do 17 hodin Hradec Králové, Kutnohorská 226, OC Kukleny, pátek 8.9.2023 od 15 do 17 hodin   Degustace je zcela ZDARMA a budeme rádi, kdy...

Tradiční slovenské sýry a jiné mléčné dobroty

Pravá 100% ovčí brynza Brynza by měla být 100% ovčí a z nepasterizovaného mléka, aby si zachovala co nejvíce prospěšných vlastností. Jako výhody u brynzy můžeme zmínit vysoký obsah přírodních probiotik (více, než třeba i v jogurtu) a regulace cholesterolu. Podle některých studií pravidelná konzumace brynzy napomáhá snižovat LDL (špatný cholesterol) a naopak zvyšuje HDL (dobrý cholesterol). U ovčí brynzy máme i 2krát až 3krát více vápníku nežli třeba u kravské. Brynza je fermentovaný ...

Nahoru
42 položek celkem
Zpět do obchodu