Doprava ZDARMA od 1500,- Kč

bližší informace k dopravě naleznete ZDE

BLOG

Mangalice a iberské prase, jaký je mezi nimi hlavní rozdíl?

Druhy mangalice Rozlišujeme 5 druhů mangalice - světlá/ blond (szöke), černá (fekete), červená (vörös), vlaštovčí/ světlobřichá (fecskehasú) a divoká (vadas). Mangalica byla vyšlechtěna na území dnešního Maďarska a vznikla křížením bakoňského prasete, srbským prasetem šumadinka a divokým prasetem evropským. Mangalice černá byla nejodolnější vůči chorobám, ale zároveň měla nejhorší reprodukční schopnosti, proto tento druh vyhynul. Křížením černé a světlé však vznikla vlaštovčí, která právě spol...

Nejčastější otázky na našich prodejnách

Jaký je rozdíl mezi gulášovou a paprikovou pastou? Papriková pasta je vyrobena pouze z papriky (a sůl jako konzervant), gulášová pasta obsahuje papriku, sůl a další koření, čímž má pestřejší chuť. Obě varianty lze použít při vaření guláše, fazolové polévky, zelňačky a mnoha dalších jídel.   Co je to kaštanové pyré? Jedná se o namleté jedlé kaštany, které lze použít v mnoha pokrmech. Přírodní kaštanové pyré se používá do nejrůznějších nádivek. Slazené pyré (kde je navíc...

Nymburk, Poděbradská 1037

Kde prodejnu Hungaro Delikates v Nymburku najdete?   Momentálně naše nejnovější prodejna, která byla otevřela v Hypermarketu Albert v Nymburku. Jsme rádi, že můžeme nabízet naše speciality nejen ve velkých městech. Delikatesy pečlivě vybíráme, abychom přinesli něco nového. Kromě maďarských delikates a slovenských sýrů u nás v Nymburku naleznete i originální dárkové balíčky pro každou příležitost. Jak se k nám dostanete? Prodejnu máme v prostorách Hypermarketu Albert, které je od vlak...

Degustace vína 21.-22. března 2024

Srdečně vás zveme na degustace vín z Tokaje a Egeru, které se uskuteční na našich pobočkách.   V Ústí nad Orlicí (T. G. Masaryka 102) budeme degustovat ve čtvrtek 21.3.2024 od 16 hodin do 18 hodin a v Hradci Králové (Kutnohorská 226, OC Kukleny) proběhne degustace v pátek 22.3.2024 od 15 hodin do 17 hodin.   Degustace je zcela ZDARMA a není nutná žádná předchozí rezervace.   Budeme spolu chutnat 6 druhů vína a mezi ta, na která se můžete těšit, patří třeba novinka P...

Není uzené jako uzené, aneb co znamená uzení studeným kouřem

Druhy vepřového masa Hlava je část prasete, která obsahuje velké množství klihových látek (látky používané dříve jako lepidlo) a tuku, podobně jako třeba koleno. Nejčastěji se používá při výrobě huspeniny, tlačenky, paštiky a aspiku. Lalok má velký podíl tukové části, ale obsahuje i libovou tkáň. Uzený lalok se dá použít pod vajíčka, nebo ke špikování masa. Krkovice patří mezi masa, která jsou prorostlá tukovou tkání, ta způsobuje šťavnatost. Naopak kýta může být sušší (záleží na úpravě), jel...

Kouzlo těstovin

Ačkoliv je většina zásluh za těstoviny připisována hlavně Itálii, někteří se dohadují, zdali by nemohly počátky těstovin pocházet spíše z Egypta či Číny. Díky jednoduchým surovinám jako jsou mouka, voda a vejce, vznikaly těstoviny napříč historií v různých zemích. Především jako jídlo pro obyčejné (chudé) lidi. První záznamy o těstovinách se pravděpodobně vedou již ze 4. století před naším letopočtem. Již kolem 10. století se těstoviny sušily, aby se daly dobře skladovat (popřípadě, aby byly j...

Degustace tokajského vína

Degustace vína a (nejen) maďarských delikates...   Srdečně vás zveme na degustaci maďarského, tokajského vína, slovenských sýrů a maďarských uzenin.   Degustace se uskuteční na našich prodejnách Hungaro Delikates: Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 102, středa 6.9.2023 od 16 do 18 hodin Praha, Rumunská 28, Vinohrady, čtvrtek 7.9.2023 od 15 do 17 hodin Hradec Králové, Kutnohorská 226, OC Kukleny, pátek 8.9.2023 od 15 do 17 hodin   Degustace je zcela ZDARMA a budeme rádi, kdy...

Tradiční slovenské sýry a jiné mléčné dobroty

Pravá 100% ovčí brynza Brynza by měla být 100% ovčí a z nepasterizovaného mléka, aby si zachovala co nejvíce prospěšných vlastností. Jako výhody u brynzy můžeme zmínit vysoký obsah přírodních probiotik (více, než třeba i v jogurtu) a regulace cholesterolu. Podle některých studií pravidelná konzumace brynzy napomáhá snižovat LDL (špatný cholesterol) a naopak zvyšuje HDL (dobrý cholesterol). U ovčí brynzy máme i 2krát až 3krát více vápníku nežli třeba u kravské. Brynza je fermentovaný ...

Plíseň na uzeninách a jak klobásy správně skladovat

Bílý povrch na klobásách Tradiční maďarské klobásy („čabajkového“ typu) jsou uzeniny, které by se měly uchovávat na suchém, vzdušném místě. V případě, že klobásy skladujete v lednici, měly by být zabaleny maximálně v papíru, nikoliv v igelitovém sáčku. Je to z důvodu, že tyto klobásy potřebují dýchat, aby se nezapařily a nezačaly se na nich množit nežádoucí plísně a bakterie. Pokud dojde k bílému ojínění na povrchu klobás, nemusí se jednat o plíseň. Ve skutečnost...

Kde se vzala Aszú vína?

Čím se liší od jiných vín? Aszú (Tokajský výběr) víno je typem botrytizovaného vína. Pro tato vína jsou charakteristické bobule, které byly napadeny ušlechtilou plísní Botrytis Cinerea, jež za určitých podmínek napadá plody vinné révy. Její příčinou pak dochází k dehydrataci hroznů a následné koncentraci cukrů a chuti. Čím více puten (puttonyos), nádob naplněných cibébami, bylo při výrobě vína použito, tím sladší a luxusnější nápoj.  Botrytizované bobule (cibéby) připomínají rozinky...

Nahoru
40 položek celkem
Zpět do obchodu