Svěží koláč z kaštanového pyré
Jablečný koláč s kaštanovým pyré
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- 3 vejce
- cukr
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 3 lžíce mléka
- 200 g Fehérarany kaštanového pyré *
- 2 jablka
Postup
1. Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, olej, žloutky, mléko a vypracujeme hladké těsto, které následně vyválíme.
2. Do formy dáme pečící papír a vyválené těsto.
3. Připravený korpus vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C, dokud těsto lehce nezezlátne.
4. Do mísy si nastrouháme okrájená jablka a smícháme s kaštanovým pyré. Jelikož jsme použili slazené, není nutné dále ochucovat.
5. Vyšleháme si bílky s cukrem do hustého sněhu.
6. Na skoro upečený korpus dáme směs jablek s pyré a navrch rovnoměrně rozetřeme bílkový sníh.
7. Vložíme do trouby a dopékáme, dokud sníh nezmění barvu.
* Kaštanové pyré lze u nás zakoupit buď mražené slazené (Fehérarany) či natur a nebo slazené chlazené. Je vyrobené z jedlých kaštanů a dají se ním vykouzlit nejrůznější dezerty.