Kaštanová roláda

Pokud jste si oblíbili kaštanové pyré, nebo naopak ho držíte v ruce poprvé a nevíte jednoduchého na poprvé zkusit, tak tohle je recept přímo pro vás! Nezabere moc času, je dokonale lehký a hlavně – chutná opravdu znamenitě!

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr, nebo esence
  • 2 lžíce pravého holandského kakaa
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 stužovač šlehačky
  • 250 g kaštanového pyré

Postup:

  1. Žloutky oddělíme od bílků, ty si vyšleháme do zcela tuhého stavu. K žloutkům přidáme cukr a vanilku. Směs opatrně zamícháme do bílků a přidáme kakao, tak aby nám sníh nespadl.
  2. Pečící papír vymažeme troškou oleje, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na velkém plechu cca 15-20 minut.
  3. Pečeme asi na 180 stupňů. Poté roládu rychle srolujeme a dáme vychladit.
  4. Náplň si připravíme tak, že si vyšleháme šlehačku (bez přidání cukru) se ztužovačem.
  5. Roládu rozmotáme, namažeme šlehačkou, nahoru nastrouháme kaštanové pyré a zarolujeme.
  6. Nakrájíme a můžeme podávat. Kdo chce, může nahoře roládu polít čokoládou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení