Zelný chlebový závin
Ingredience:
- 300 ml podmáslí
- 500 g hladké mouky
- 42 g droždí (1 kostka)
- 1 menší cibule
- kysané zelí
- 100 g koložvárské slaniny
- mletá paprika sladká
- vejce
Postup:
- Do vlažného podmáslí vmíchejte droždí a jednu lžíci mouky, přikryjte a nechte kvásek vzejít na teplém místě.
- V míse smíchejte zbytek mouky a sůl a vlijte do této směsi hotový kvásek.
- Na pomoučněném válu vypracujte těsto a nechejte nakynout.
- Mezitím na pánvi osmažte cibulku se slaninou (nakrájené na kostičky). Směs smíchejte se zelím.
- Těsto vyválejte a rozmístěte na něj zelí. Poté ho zabalte jako štrúdl.
- Potřete rozšlehaným vejcem a posypte paprikou (můžete přidat i kmín, hrubou sůl).
- V troubě pečte asi 40 minut na 180°C.