Plněné zelné listy

Zelné listy plněné mletým masem a rýží na maďarský způsob.

Ingredience:

Postup:

  1. Maso, rýži, sůl, pepř a vejce smíchejte v míse.
  2. Špek, cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a na pánvi opečte (v případě potřeby přidejte i trochu sádla).
  3. Polovinu špeku s cibulí vmíchejte do masové směsi, s níž následně naplníte listy. Listy je potřeba pečlivě zabalit, aby závitky držely svůj tvar (popřípadě zavažte provázkem).
  4. Zbytek osmažené cibule rozprostřete po pekáči, rozložte na ní závitky a pokrájená rajčata a přelijte směsí rajčatového protlaku s mletou paprikou zředěným zhruba 100 ml vody.
  5. Osolte, opepřete, zakryjte a zhruba jednu a půl hodiny pečte v troubě při 160°C. Poté pečte ještě asi 30 minut po odkrytí poklice
  6. Podávat můžete samotné zelné závitky nebo s krajícem čerstvého chleba.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení