Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč

Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE

Zelné listy

 
  • 1 z 2
 

Zelné listy jsou skvělou surovinou pro teplou kuchyni – díky své pevnosti a chuti najdou uplatnění v mnoha tradičních i moderních receptech. Mezi nejoblíbenější jídla patří zelné listy plněné mletým masem, které můžete podávat například s rýží nebo čerstvým chlebem.

Zelí je navíc bohaté na vitamíny a minerály, které podpoří vaše zdraví a dodají pokrmům svěžest i výživnou hodnotu. Ve vaší kuchyni vám zelné listy pomohou rychle a jednoduše vykouzlit chutné a syté jídlo.

Dostupnost Skladem
Měrná cena 88 Kč / 100 g
Cena 78,57 Kč bez DPH
88 Kč / kg    
Kód produktu N039
Kategorie Nakládaná zelenina
 

Rychlý recept na holubce ze zelných listů

Ingredience:

  • 10 velkých zelných listů

    Zelné listy jsou skvělou surovinou pro teplou kuchyni – díky své pevnosti a chuti najdou uplatnění v mnoha tradičních i moderních receptech. Mezi nejoblíbenější jídla patří zelné listy plněné mletým masem, které můžete podávat například s rýží nebo čerstvým chlebem.

    Zelí je navíc bohaté na vitamíny a minerály, které podpoří vaše zdraví a dodají pokrmům svěžest i výživnou hodnotu. Ve vaší kuchyni vám zelné listy pomohou rychle a jednoduše vykouzlit chutné a syté jídlo.

  • 500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
  • 1 cibule, najemno nasekaná
  • 100 g rýže
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 vejce
  • Sůl, pepř, mletá paprika dle chuti
  • 500 ml rajčatové omáčky nebo protlaku
  • Trocha oleje

 

Postup:

  1. Rýži uvařte do poloměkka.
  2. Smíchejte mleté maso, rýži, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a papriku.
  3. Na každý zelní list dejte porci masové směsi a pečlivě zabalte.
  4. Plněné zelné listy uložte těsně do pekáče.
  5. Zalijte je rajčatovou omáčkou, zakryjte poklicí nebo alobalem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 70 minut, dokud zelné listy nezměknou a maso je propečené.

 

Podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží.

 

NAKLÁDANÉ ZELNÉ LISTY – (HMOTNOST DLE BALENÍ)
Země původu: Maďarsko

Složení:
Zelí, kuchyňská sůl, paprika, antioxidant: disiřičitan draselný, konzervant: benzoan sodný.

Výživové hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 105 kJ / 25 kcal
Tuky: 0,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g)
Sacharidy: 3,4 g (z toho cukry: 2 g)
Bílkoviny: 1,1 g
Vláknina: 2,5 g
Sůl: 2 g

Skladování:
Skladujte na temném a chladném místě. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte v přiměřené době.
Tento produkt není tepelně zpracovaný.

Tipy k použití:
Nakládané zelné listy jsou ideální pro přípravu plněného zelí (holubky, sarma), kde tvoří jemně nakyselý a pružný obal pro masovou či vegetariánskou náplň. Můžete je také nakrájet do salátů, podávat jako přílohu k pečenému masu nebo využít jako součást studených talířů. Skvěle se hodí i jako základ pro fermentované nebo pečené zeleninové závitky.

 

Podobné produkty

  • nakládaná červená řepa Kód: N013
    Nakládaná červená řepa 800 g
    Skladem
    Naše naložená červená řepa vás potěší svou jemnou chutí a křehkou strukturou, která dokonale...

    82,14 Kč bez DPH 92 Kč
  • Kysané zelí Kód: N044
    Kysané zelí 1 kg
    Skladem
    Objevte tradiční chuť kysaného zelí, které je skvělé jak samotné, tak i jako součást široké škály...

    67,86 Kč bez DPH 76 Kč
  • kvasaky-kvašené okurky Kód: N024
    Kvašené okurky 800 g
    Skladem
    Vraťte se k tradici s našimi kvašenými okurkami, které v sobě spojují poctivou chuť domova a sílu...

    82,14 Kč bez DPH 92 Kč
Pálivost nepálivé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: