Halászlé

Ingredience:

  • 1,5 kg různých druhů vykostěných ryb (hlavy, větší kosti,ploutve, jikry a mlíčí si ponecháme do polévky také)
  • 2 větší papriky
  • 1 vetší rajče
  • 2 středně velké cibule
  • mletá paprika pálivá
  • sůl

Postup:

  1. Ryby nakrájíme na malé kousky a osolíme.
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky a cibule na jemné kroužky.
  3. Rybí hlavy, kosti a ploutve dáme do hrnce, přidáme cibuli a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené.
  4. Uvedeme k varu.
  5. Přidáme mletou papriku a zvolna 1 hodinu vaříme.
  6. Vývar přecedíme a dáme do něho kousky rybího masa, jikry, mlíčí, nakrájené rajče a papriky.
  7. Zhruba 20 minut vaříme při vysoké teplotě bez míchání.

Podáváme s kouskem chleba, polévku je možné dozdobit kroužky pálivé papriky.