Halászlé

Ingredience:

  • 1,5 kg různých druhů vykostěných ryb (hlavy, větší kosti,ploutve, jikry a mlíčí si ponecháme do polévky také)
  • 2 větší papriky
  • 1 vetší rajče
  • 2 středně velké cibule
  • mletá paprika pálivá
  • sůl

Postup:

  1. Ryby nakrájíme na malé kousky a osolíme.
  2. Zeleninu nakrájíme na kousky a cibule na jemné kroužky.
  3. Rybí hlavy, kosti a ploutve dáme do hrnce, přidáme cibuli a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené.
  4. Uvedeme k varu.
  5. Přidáme mletou papriku a zvolna 1 hodinu vaříme.
  6. Vývar přecedíme a dáme do něho kousky rybího masa, jikry, mlíčí, nakrájené rajče a papriky.
  7. Zhruba 20 minut vaříme při vysoké teplotě bez míchání.

Podáváme s kouskem chleba, polévku je možné dozdobit kroužky pálivé papriky.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení