Kotlíkový guláš
Ingredience:
- 600 g hovězí plec nebo kližka
- 2 polévkové lžíce gulášového koření
- 2 kávové lžíce česnekového krému
- 2 polévkové lžíce mleté papriky
- 2 kávové lžíce pálivého paprikového krému
- 3-4 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 1 rajče
- 1 zelená paprika
- 500 g brambor
- sůl
Příprava:
- Maso umyjeme a nakrájíme na centimetrové kousky.
- Cibuli a česnekový krém promícháme se sádlem. Přidáme maso, orestujeme a sundáme z ohně.
- Přidáme gulášové koření, sůl a mletou červenou papriku.
- Rajče a papriku nakrájíme na malé kostky a přidáme k masu.
- Podlijeme s malým množstvím vody a vaříme.
- Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostky a přidáme ke skoro uvařenému masu.
- Podlijeme cca 3 litry vody (záleží na množství polévky).
- Na konec můžeme dochutit 2 lžičkami pálivého paprikového krému.