Dušená zelenina s klobásou a vajíčkem
Ingredience:
- 10 dkg Tóalmášského uzeného špeku
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 1 nožička pikantní Tóalmášské klobásy nebo klobásy ze stepního skotu
- 1 kg žluté a červené papriky
- 25 dkg rajčat
- Majoránka
- Sůl
- 4 vejce
Postup:
- Nakrájejte slaninu na kostičky a opražte ji v hrnci s tenkými plátky cibule a utřeným česnekem.
- Přidejte papriku a trochu vody. Směs povařte.
- Nakrájejte klobásu a papriku na plátky a přidejte je do hrnce. Rajčata oloupejte a také přidejte do hrnce.
- Okořeňte s majoránkou a špetkou soli, pomalu vařte.
- V míse rozmíchejte vajíčka, poté pozvolna vmíchejte k zelenině. Po uvaření vajíček servírujte spolu s čerstvým chlebem.