Pikantní rajčatovo-bazalkové těstoviny
Ingredience:
- 1 balení bazalkových těstovin
- 1 balení rajčatových těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce italského koření (př. koření na pizzu)
- sůl
- pepř
- 1 velká cibule
- 1 lžička pálivého paprikového krému
- 3 stroužky česneku
- 2 smetany na vaření
- 1/2 hrnku strouhaného sýr (ovčí polotvrdý sýr)
- 1/3 hrnku čerstvé, nasekané bazalky
- 2 rajčata
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
Postup:
- Uvařte a sceďte těstoviny dle návodu.
- Mezitím rozehřejte olej na pánvi. Na ní dejte kuřecí maso, 1/2 koření, sůl, pepř a opékejte cca 5 minut (dokud se maso neudělá).
- Maso přendejte z pánve a na tu samou pánev dejte nakrájenou cibuli, česnek, zbytek koření, pálivý paprikový krém a olej.
- Restujte cca 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rajčata (pokrájená na malé kousky) a smetanu a přiveďte k varu.
- Po uvaření dejte na pánev hotové těstoviny, kuřecí maso a sýr a promíchejte.
- Při servírování posypte čerstvou bazalkou.