Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Tyto těstoviny, připravené z kvalitní mouky a čtyř čerstvých vajec na kilogram mouky, jsou ochucené a obarvené vzácným šafránem, což jim dodává nádhernou zlatou barvu a jemně kořeněnou, mírně květinovou chuť. Šafrán, nejdražší koření na světě, je považován za symbol luxusu a exkluzivity. Jeho unikátní chuť a aroma přidávají pokrmům hloubku a jemnost, kterou nelze nahradit žádnou jinou kořenící složkou.
Proč je šafrán tak vzácný?
Šafrán je extrahován z jemných červených stigmat květu krokusu (Crocus sativus). Každý květ obsahuje pouze tři stigmy, které se musí ručně sklízet, což činí celý proces velmi pracný a časově náročný. Na získání 1 kg šafránu je potřeba kolem 150 000 květů, což je důvod, proč je cena šafránu tak vysoká. Jeho pěstování a sklizeň jsou rovněž náročné na klimatické podmínky, což omezuje jeho dostupnost a přispívá k jeho vzácnosti.
V čem je kouzlo šafránu?
Šafrán je známý nejen pro svou nádhernou barvu, ale také pro své zdravotní přínosy. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením, a je považován za přírodní antidepresivum, které může zlepšit náladu a podporovat zdraví mozku. Má také protizánětlivé vlastnosti a je známý pro svůj vliv na trávení a zlepšení cirkulace. Jeho nezaměnitelná chuť a vůně dokážou pozvednout každé jídlo na vyšší úroveň.
| Složení: | pšeničná mouka, čerstvá vajíčka, šafrán 0,09% |
| Skladování: | tmavém místě |
| Výrobek neobsahuje žádná umělá barviva, konzervační látky ani dochucovadla. | |
| Na 1 kilogram mouky byla použita 4 čerstvá vejce. | |
| Doba vaření: | 8-9 minut |
| Výživové hodnoty (na 100 g produktu): | |
| energie | 1626 kJ/ 383 kcal |
| tuky | 2,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,75 g |
| sacharidy | 75,2 g, z toho cukry 4,7 g |
| bílkoviny | 15 g |
| sůl | 0,03 g |
| Země původu | Maďarsko |
Recept: Šafránové těstoviny s mořskými plody a citrónovou omáčkou
Ingredience:
300 g šafránových těstovin
200 g krevet (čerstvých nebo mražených)
200 g mušlí nebo jiných mořských plodů
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nasekané
1/2 šálku suchého bílého vína
1/2 šálku smetany na vaření
1 lžička citronové kůry
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
Příprava těstovin: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Poté sceďte, ale trochu vody z vaření si schovejte pro pozdější použití.
Příprava mořských plodů: Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Osmahněte ho, dokud nezavoní (asi 1 minutu). Poté přidejte krevety a mušle a smažte je, dokud nejsou opečené (asi 2-3 minuty). Pokud používáte mušle, ujistěte se, že jsou všechny otevřené.
Přidání vína a smetany: K mořským plodům přilijte bílé víno a nechte ho 1-2 minuty odpařit. Poté přidejte smetanu, citronovou kůru a šťávu. Promíchejte a nechte omáčku zhoustnout (asi 2-3 minuty). Dochutíte solí a pepřem.
Spojení těstovin a omáčky: K hotovým těstovinám přidejte omáčku s mořskými plody a dobře promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
Podávání: Těstoviny servírujte na talíři, ozdobte čerstvou petrželí a případně ještě trochou citronové šťávy. Podávejte ihned!
Tip: Tento recept v sobě spojuje jemnou chuť šafránu, mořských plodů a svěží citronové omáčky. Šafránové těstoviny tak získávají nejen nádhernou barvu, ale i nezaměnitelný aromatický zážitek. Ideální pro slavnostní večeři nebo speciální příležitosti!
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Těstoviny |
|---|---|
| Mouka: | pšeničná |
| Specifika: | ochucené |
| Typ: | přílohové |
| Vejce: | 4-vaječné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.