Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Objevte kouzlo širokých nudlí ve stylu, který spojuje italskou eleganci s maďarskou poctivostí – to jsou naše fettuccine z řady Maďarské delikatesy. Vyrobené tradičním způsobem z kvalitní pšeničné mouky a osmi čerstvých vajec na kilogram mouky, mají tyto nudle pevnou strukturu, bohatou chuť a výbornou odolnost vůči rozvaření.
Fettuccine jsou skvělou volbou k smetanovým nebo paprikovým omáčkám, zvěřinovým ragú nebo k našim domácím omáčkám s uzenou paprikou, jak je známe z maďarské kuchyně. Jejich široký tvar dokonale zachytí každou kapku omáčky, a právě proto se stávají královskou přílohou i hlavním chodem.
Dopřejte si kousek středomořské inspirace s maďarským srdcem – těstoviny, které vaříme s úctou k tradici i chutím.
| Složení: | pšeničná mouka, čerstvá vajíčka |
| Skladování: | tmavém místě |
| Výrobek neobsahuje žádná umělá barviva, konzervační látky ani dochucovadla. | |
| Na 1 kilogram mouky bylo použito 8 čerstvých vajec. | |
| Doba vaření: | 10-12 minut |
| Výživové hodnoty (na 100 g produktu): | |
| energie | 1631 kJ/ 385 kcal |
| tuky | 3,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
| sacharidy | 73,3 g, z toho cukry 3,8 g |
| bílkoviny | 15 g |
| sůl | 0,05 g |
| Země původu | Maďarsko |
Ingredience:
250 g fettuccine
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku (jemně nakrájené)
1/2 lžičky mletého červeného pepře (volitelné pro pikantnost)
1/2 lžičky sušeného oregana nebo čerstvé bylinky (bazalka, petrželka)
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
50 g strouhaného parmezánu (volitelné pro posypání)
Čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
Postup:
Uvařte fettuccine: V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte fettuccine a vařte je podle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte, ale zachovejte asi 1/2 šálku vody z vaření těstovin.
Příprava omáčky: V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte jemně nakrájený česnek a restujte ho 1-2 minuty, dokud nezačne vonět, ale pozor, aby se nespálil.
Dochucení omáčky: K česneku v oleji přidejte mletý červený pepř (pokud chcete trochu pálivější chuť) a sušené oregano nebo čerstvé bylinky. Nechte je pár sekund opéct, aby se rozvinula jejich vůně.
Spojení s těstovinami: Přidejte uvařené fettuccine do pánve s česnekovým olejem a dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily v aromatickém oleji. Pokud je omáčka příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, kterou jste si zachovali.
Dokončení a podávání: Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Těstoviny podávejte posypané strouhaným parmezánem a ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželkou.
Tento recept je velmi jednoduchý, lehký a chutný. Fettuccine s olivovým olejem a bylinkami je ideální pro ty, kdo si chtějí pochutnat na těstovinách, ale hledají něco méně těžkého než smetanové omáčky. Můžete také přidat grilovanou zeleninu, kuřecí maso nebo krevety pro více chuti.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Těstoviny |
|---|---|
| Mouka: | pšeničná |
| Typ: | přílohové |
| Vejce: | 8-vaječné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.