Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Poznejte kouzlo maďarské kuchyně v její nejlahodnější podobě – s našimi širokými kroucenými nudlemi typu pappardelle, které vás zavedou do srdce tradiční domácí gastronomie. Tyto ručně stočené široké nudle jsou vyrobeny podle osvědčené maďarské receptury z kvalitní pšeničné mouky a čerstvých vajec, což zajišťuje jejich pevnou strukturu, plnou chuť a dokonalou pružnost při vaření.
Díky svému širokému a jemně kroucenému tvaru jsou ideální pro husté masové omáčky, gulášové šťávy, smetanové i sýrové pokrmy, ale stejně dobře chutnají i s máslem, bylinkami nebo tvarohem. Nerozvařují se, neslepují a krásně drží tvar, což z nich dělá perfektní základ pro tradiční i moderní kuchyni.
Pappardelle v maďarském stylu jsou symbolem poctivého řemesla a domácího vaření – přidejte je na talíř a užijte si chuť, která zahřeje i potěší.
| Složení: | pšeničná mouka, čerstvá vajíčka |
| Skladování: | tmavém místě |
| Výrobek neobsahuje žádná umělá barviva, konzervační látky ani dochucovadla. | |
| Na 1 kilogram mouky bylo použito 8 čerstvých vajec. | |
| Doba vaření: | 8-9 minut |
| Výživové hodnoty (na 100 g produktu): | |
| energie | 1631 kJ/ 385 kcal |
| tuky | 3,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
| sacharidy | 73,3 g, z toho cukry 3,8 g |
| bílkoviny | 15 g |
| sůl | 0,05 g |
| Země původu | Maďarsko |
Ingredience:
250 g širokých nudlí pappardelle
300 g čerstvých hub (nejlépe lesní, ale i žampiony nebo hlíva jsou skvélé)
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
1 malá cibule (najemno nakrájená)
150 ml smetany na vaření
100 ml bílého vína (volitelné)
50 g strouhaného parmezánu
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Uvařte pappardelle: Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte široké nudle pappardelle a vařte podle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte, ale zachovejte asi 1/2 šálku vody z vaření těstovin.
Příprava houbové omáčky: V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte asi 3 minuty, dokud nezměknou a nezačnou vonět. Poté přidejte nakrájené houby a restujte další 5-7 minut, dokud se houby nezměknou a neztratí většinu své vlhkosti.
Přidání smetany a vína: K houbám přidejte bílé víno (pokud používáte) a nechte chvíli povařit, aby alkohol vyprchal. Poté přidejte smetanu a vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Spojení s těstovinami: Do pánve s omáčkou přidejte uvařené pappardelle. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se omáčka spojila s nudlemi. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily v krémové omáčce.
Dokončení: Omáčku dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Na závěr přidejte čerstvě nasekanou petrželku a strouhaný parmezán.
Podávání: Podávejte ihned, ideálně s trochou extra parmezánu a čerstvou bylinkou na ozdobu.
Tento recept je bohatý na chuť a ideální pro milovníky houbových pokrmů. Široké nudle pappardelle skvěle zachytí krémovou omáčku, což činí tento pokrm výborným a sytým hlavním jídlem.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Těstoviny |
|---|---|
| Mouka: | pšeničná |
| Typ: | přílohové |
| Vejce: | 8-vaječné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.