Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Maďarské těstoviny penne – klasika s duší tradice. Tyto šikmo seříznuté trubičky, známé z italské kuchyně, vyrábíme poctivě podle maďarské receptury: z kvalitní pšeničné mouky a osmi čerstvých vajec na kilogram mouky. Výsledkem jsou těstoviny s pevnou strukturou, plnou chutí a vysokou odolností při vaření – nerozvářejí se, neslepují a krásně drží tvar.
Díky svému tvaru penne výborně zachycují omáčky a šťávy, a proto jsou ideální pro přípravu s rajčatovými, smetanovými i pikantními paprikovými omáčkami, ale skvěle chutnají i zapečené nebo jako těstovinový salát. Hodí se k moderní kuchyni i k tradičním pokrmům, kde oceníte rychlou přípravu, poctivou chuť a vizuálně atraktivní podávání.
| Složení: | pšeničná mouka, čerstvá vajíčka |
| Skladování: | tmavém místě |
| Výrobek neobsahuje žádná umělá barviva, konzervační látky ani dochucovadla. | |
| Na 1 kilogram mouky bylo použito 8 čerstvých vajec. | |
| Doba vaření: | 18-20 minut |
| Výživové hodnoty (na 100 g produktu): | |
| energie | 1631 kJ/ 385 kcal |
| tuky | 3,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
| sacharidy | 73,3 g, z toho cukry 3,8 g |
| bílkoviny | 15 g |
| sůl | 0,05 g |
| Země původu | Maďarsko |
Ingredience:
250 g penne
100 g sušených rajčat (pokud jsou v oleji, použijte i trochu oleje)
2 lžíce olivového oleje (pokud používáte sušená rajčata v oleji, použijte trochu z něj)
2 stroužky česneku (najemno nakrájené)
1/2 lžičky mleté červené papriky (volitelné)
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1/2 lžičky sušeného oregana (nebo čerstvá bazalka, pokud máte)
50 g strouhaného parmezánu nebo jiného tvrdého sýra
Čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
Postup:
Uvařte penne: V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte penne a vařte je podle návodu na obalu, obvykle 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a zachovejte asi 1/2 šálku vody z vaření těstovin.
Příprava omáčky: V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej (pokud máte sušená rajčata v oleji, můžete použít i trochu z něj pro více chuti). Přidejte nakrájený česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
Přidání sušených rajčat: K česneku přidejte nakrájená sušená rajčata. Pokud jsou velmi suchá, můžete je na chvíli namočit do teplé vody, než je přidáte do pánve. Restujte asi 2-3 minuty, aby se rajčata rozměkla a uvolnila svou chuť.
Dochucení: Přidejte červenou papriku (pokud ji používáte) a oregano, promíchejte. Poté přidejte uvařené penne a dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily v aromatickém oleji a rajčatech. Pokud je omáčka příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, kterou jste si nechali.
Dokončení: Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a případně ještě oreganem. Na závěr posypte těstoviny strouhaným parmezánem a promíchejte.
Podávání: Podávejte ihned, ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželkou pro svěžest.
Tento recept je rychlý, jednoduchý a velmi chutný. Sušená rajčata dodají těstovinám výraznou chuť, a kombinace s olivovým olejem a česnekem je opravdu lahodná. Můžete přidat i olivy nebo kapary pro další vrstvu chuti, nebo přidat grilované kuřecí maso pro sytější variantu.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Těstoviny |
|---|---|
| Mouka: | pšeničná |
| Typ: | přílohové |
| Vejce: | 8-vaječné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.