Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE
Dodejte svým polévkám pravou domácí chuť s tradičními maďarskými polévkovými nudlemi, které se vyznačují tenkou strukturou, zlatavou barvou a vysokým obsahem vajec. Díky jemnému zpracování a tradiční receptuře s čerstvými vejci jsou tyto nudle nejen chutné, ale i spolehlivé – rychle se uvaří, nerozvaří se a perfektně doplní každý vývar.
Jsou ideální do kuřecích, hovězích i zeleninových polévek, a jejich jemná textura dodá každé lžíci to, co dělá domácí polévku opravdu výjimečnou. Poctivé složení a precizní řemeslné zpracování zaručují, že chutnají přesně tak, jak to má být – jako od babičky.
Polévkové nudle – jednoduché, jemné a vždy správná volba do talíře horké polévky.
| Složení: | pšeničná mouka, čerstvá vajíčka |
| Skladování: | tmavém místě |
| Výrobek neobsahuje žádná umělá barviva, konzervační látky ani dochucovadla. | |
| Na 1 kilogram mouky bylo použito 8 čerstvých vajec. | |
| Doba vaření: | 1-2 minut |
| Výživové hodnoty (na 100 g produktu): | |
| energie | 1631 kJ/ 385 kcal |
| tuky | 3,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
| sacharidy | 73,3 g, z toho cukry 3,8 g |
| bílkoviny | 15 g |
| sůl | 0,05 g |
| Země původu | Maďarsko |
Ingredience:
1 lžíce másla nebo oleje
1 cibule (najemno nakrájená)
2 mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
100 g těstovin (nejlépe malé nudle nebo tarhoňa)
Sůl a pepř podle chuti
1-2 bobkové listy
1/2 lžičky sušeného tymiánu (nebo čerstvého, pokud máte)
Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Na středním ohni rozehřejte v hrnci máslo nebo olej.
Přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji asi 3-4 minuty, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Přidejte nakrájenou mrkev a restujte ji další 2-3 minuty.
Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a tymián. Nechte polévku přejít varem a potom ji ztlumte na mírný oheň.
Vařte asi 10-15 minut, dokud mrkev nezměkne.
Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu (většinou 5-8 minut, pokud používáte malé nudle).
Na závěr dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
Před podáváním posypte čerstvou nasekanou petrželkou.
Hotovo! Máte rychlou, chutnou a výživnou nudlovou polévku. Pokud chcete polévku ještě vylepšit, můžete přidat kousek uvařeného kuřecího masa nebo kousek nakrájeného pórku.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Těstoviny |
|---|---|
| Mouka: | pšeničná |
| Typ: | polévkové |
| Vejce: | 8-vaječné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.