Za dobu našeho působení na českém trhu jsme se dostali, díky našim maďarským specialitám, do nejednoho časopisu. Byl s námi natočen i rozhovor do pořadu Černé ovce, kde se v jednom z dílů zabývali mletou paprikou. V pořadu se dozvíte například jak poznáte kvalitní papriku, jež vám krásně obarví a ochutí jídlo, a co to určuje stupnice ASTA.
Apetit (prosinec 2011)
45 tajných adres na nákupy dárků
„Zajímavé věci se dají koupit v Kolínské ulici na pražských Vinohradech, kde najdete maďarské lahůdky a hned vedle španělské. Mne zajímá hlavně sortiment těch maďarských: výborná nakládaná zelenina, těstoviny (včetně maďarské tarhoni), mletá paprika (podle mne nejlepší na světě) nebo výborná klobása.“
(Jana Steinerová, editorka kuchařek)
Metro: Men only/ Women only (červenec 2012)
Maďaři, zatopte mi pod kotlem!
„Jestli chcete ochutnat Maďarsko v teple domova, zajděte do sítě obchodů Hungaro Delikates. Jedna pobočka je v Kolínské 15 na pražských Vinohradech, další u stánku 77 v hale 22 pražské holešovické tržnici, pobočky jsou i v České Třebové, Hradci Králové nebo Ústí nad Orlicí.
„Největší poptávka je po uzeninách. Ale i po vaječných těstovinách nebo tradiční maďarské paprice,“ říká Robert Filiczky, který začal s maďarskými dobrotami obchodovat v roce 2009…“
(Petr Holeček)
Glanc (červenec, 2013)
Maďarské delikatesy
„Firma Hungaro Delikates provozuje e-shop www.hungaro-delikates.cz, tři kamenné obchody s maďarským zbožím, které dováží každý týden čerstvé, a kromě toho jejich stánky najdete i na trzích (a jeden stálý v pražské Holešovické tržnici).“
Maďarsko je husí velmoc
„…Mezi „lidovější“ lahůdky, které byste měli rozhodně vyzkoušet patří bezesporu výtečné husí škvarky. A pokud budete maso místo pečení konfitovat v husím sádle, dostanete svoje chuťové buňky rovnou do extáze…“
(Monika Franková, redaktorka časopisu Gurmet)
F.O.O.D. (říjen, 2013)
Klobásky & spol.
„…Tamější kuchyni miluji, často doma vaříme gulášovou nebo fazolovou polévku, jejíž chuť báječně zvýrazní nakrájená pikantní klobáska. Maďarské uzeniny jsou výborné nejen při přípravě teplých jídel, ale skvěle chutnají i s chlebem.“
(Viktória Filiczká, jednatelka Firmy Hungaro Delikates pro magazín F.O.O.D.)
Jednatelka naší firmy, Viktória Filiczká, se objevila i v pořadu Černé ovce, kde diváky seznámila s několika vlastnostmi mleté červené papriky.
Věděli jste třeba, že barvivost papriky můžete zjistit podle stupnice ASTA, jejíž hodnoty jsou v rozmezí od 30 až do 180?
A že skladováním papriky v obalu, které chrání před slunečními paprsky, prodlouží její vlastnosti?
Podívejte se na tento díl a zjistíte o sladké paprice všechno důležité.
Černé ovce video ZDE