Doprava ZDARMA od 1.500,- Kč

Platí pouze pro koncové zákazníky. Bližší informace k dopravě naleznete ZDE

BLOG

Křen v lidovém léčitelství – přehled využití

Křen je nejen výborným dochucovadlem v kuchyni, ale zároveň již naše prababičky jej používali při léčbě mnoha neduhů. A dokonce některé výzkumy poukazují, že látky obsažené v křenu (isothiokyanáty), mohou mít anti karcinogenní účinky. Což znamená, že by křen mohl účinkovat do jisté míry i v preventivním boji proti rakovině. V Maďarsku se křen jí především na Velikonoce, kdy je podáván s tradiční velikonoční šunkou a vařenými vejci. Skvěle se však hodí ke každému masu, ...

10 důvodů, proč jíst nakládanou zeleninu

Zachování vitamínů Díky tomu, že zelenina není tepelně upravena, si uchovává více vitamínů – zejména vitamín C a některé vitamíny skupiny B. Rychlá a praktická forma zeleniny Nakládaná zelenina je ihned připravená ke konzumaci – ideální do salátů, jako příloha nebo na cesty. Zvýraznění chuti Nálev dodá zelenině pikantní a zajímavou chuť, která může zpestřit jinak nudné jídlo. Podpora trávení Kyselý nálev stimuluje tvorbu žaludečních šťáv a může pomoci lepšímu trávení, i když neobsahuje živé ...

Maďarský šedý stepní skot – živá legenda evropské krajiny

Maďarský šedý stepní skot, známý také jako Hungarian Grey Cattle (Magyar szürkemarha), je víc než jen hospodářské zvíře. Je to živý symbol maďarské puszty, odolnosti, tradice a návratu k přírodě. Historie sahající až k Uralu Toto starobylé plemeno má původ u kočovných kmenů, které přivedly svá stáda do karpatské kotliny před více než tisíci lety. Jeho předci se rozprostírali od Uralu až po Atlantský oceán, a právě v Maďarsku se vyvinul jeden z nejušlechtilejších typů – s typicky štíhlým tělem,...

Pick Uherák: Tradiční maďarská delikatesa, která vás okouzlí svou chutí a historií!

Pick Téliszalami (Pick uherák) je skutečně ikonický výrobek s dlouhou tradicí, která sahá až do roku 1869. Firma Pick, jež byla založena v Maďarsku, si během své historie vybudovala silnou pozici na poli uzenin a tento salám je jedním z jejích nejvýznamnějších a nejznámějších produktů. Jeho vynikající chuť a vysoká kvalita přispěly k tomu, že si získal nejen domácí, ale i mezinárodní uznání. Historie a původ Název "téliszalami" znamená doslovně „zimní salám“, což odkazuje na dobu, kdy byl salá...

Hledáme nové členy týmu

Chcete se přidat k nám do týmu?   Svůj životopis nám můžete zaslat na kariera@madarske-delikatesy.cz   Proč nastoupit k nám? Prodej není jen práce, ale je to i srdcová záležitost, při níž se dozvíte spoustu nových a zajímavých informací a poznáte nesčetně zajímavých lidí, s nimiž si můžete vytvořit přátelské vztahy. Prodáváme sortiment, který je ojedinělý. Na Český trh vozíme maďarské speciality, které jen tak v obchodech nenajdete.    Víte, co to je mangalice a čím s...

Hledáme vedoucího provozovny

Baví vás práce s lidmi? Máte rádi dobré jídlo? Učíte se rádi novým věcem? Jste kreativní? Smysl pro zodpovědnost vám není cizí a milujete výzvy? Tak možná právě vás hledáme!😎   Na naši pobočku v Ústní nad Orlicí (T. G. Masaryka 102) hledáme vedoucího provozovny. V případě dotazů můžete volat na číslo +420 776 366 152 a životopisy můžete zasílat email maloobchod@madarske-delikatesy.cz   📌 Více informací o pobočce ZDE   Nabízíme: 👉 nástup možný ihned 👉 praco...

Kozí sýry od Sedláka

Od roku 1992 farma v Moravském krasu vyrábí čerstvé kozí sýry, žervé, ochucené kozí tvarohy, mléko a kefíry. Polovinu pozemku, který má celkem zhruba 30 ha, tvoří pastviny a louky. Druhá polovina je orná část, kde se pěstuje ječmen, oves, tritikále a vojtěškotráva pro výrobu senáže. Krmná dávka se doplňuje vlastním senem, sójou a krmnou solí. Sezóna kozího mléka začíná v období Velikonoc a končívá kolem Vánoc. Na farmě se chová v současné době 120 koz, z nichž je 70 dojných. Tyto kozy jsou ch...

Mangalice a iberské prase, jaký je mezi nimi hlavní rozdíl?

Druhy mangalice Rozlišujeme 5 druhů mangalice - světlá/ blond (szöke), černá (fekete), červená (vörös), vlaštovčí/ světlobřichá (fecskehasú) a divoká (vadas). Mangalica byla vyšlechtěna na území dnešního Maďarska a vznikla křížením bakoňského prasete, srbským prasetem šumadinka a divokým prasetem evropským. Mangalice černá byla nejodolnější vůči chorobám, ale zároveň měla nejhorší reprodukční schopnosti, proto tento druh vyhynul. Křížením černé a světlé však vznikla vlaštovčí, která právě spol...

Nejčastější otázky na našich prodejnách

Jaký je rozdíl mezi gulášovou a paprikovou pastou? Papriková pasta je vyrobena pouze z papriky (a sůl jako konzervant), gulášová pasta obsahuje papriku, sůl a další koření, čímž má pestřejší chuť. Obě varianty lze použít při vaření guláše, fazolové polévky, zelňačky a mnoha dalších jídel.   Co je to kaštanové pyré? Jedná se o namleté jedlé kaštany, které lze použít v mnoha pokrmech. Přírodní kaštanové pyré se používá do nejrůznějších nádivek. Slazené pyré (kde je navíc...

Stránka 1 z 5 - 47 položek celkem