KAŠTANOVÁ POMAZÁNKA
Chuť zeleniny a jedlých kaštanů je něco, čemu málokdo odolá. Pomazánka je připravovaná z čistě přírodních surovin bez umělých barviv, dochucovadel a zvýrazňovačů chuti. Kromě toho neobsahuje žádné alergeny, a proto ji ocení i lidé s intolerancí na lepek, laktózu či alergií na ořechy.
Ať už se rozhodnete pro pálivou či nepálivou variantu, svou parádu pomazánka udělá všude. Doporučujeme namazat na topinky, využít na chlebíčky či pomazánku můžete zamíchat do těstovin místo pesta či omáčky.
Čtěte více o kaštanových pomazánkách
KAŠTANOVÉ PYRÉ
Ačkoliv kaštanové pyré vozíme z Maďarska více než 10 let a více se dostává do povědomí českých zákazníků, stále se setkáváme s mnoha lidmi, kteří o kaštanovém pyré ani neslyšeli, natož aby věděli, jak ho v kuchyni využít.
Nabízíme tradiční, přírodní variantu či již ochucenou, slazenou.
Přírodní kaštanové pyré lze využít při přípravě nádivky. Lehká ořechovo-nasládlá chuť dodá nádivce úplně jiný šmrnc. Slazené jsou pak velmi oblíbené při přípravě dezertů, zmrzlinových pohárů, krémů (nejen) do vánočního cukroví.
PEČENÉ KAŠTANY
Velmi oblíbenou pochutinou se staly i pečené loupané kaštany. Když se nás zákazníci zeptají, jak to vlastně chutná, s úsměvem obvykle říkáme, že se to těžko popisuje, je třeba ochutnat. Buď si kaštany zamilujete nebo ne. Chuť pečených kaštanů je nasládlá a obvykle bývá přirovnávána jako „něco mezi oříšky a bramborem“.
Kaštany se dají jíst tak jak je již máme připravené (přírodní, pouze pečené) nebo se dají zakomponovat do mnoha a mnoha kulinářských receptů.
Jedlé kaštany jsou velmi oblíbené jak ve sladkých, tak slaných jídlech. Hodí se do dezertů, závinů, koláčů, ale použít je můžete i při přípravě nádivky nebo domácí játrové paštiky.
Pokud si vaše chuťové pohárky kaštany oblíbí, uvědomíte si, že kaštany se nemusí jíst pouze z papírového kornoutu na vánočních trzích.
Máte nějaký zajímavý recept pokrmy z jedlých kaštanů? Můžete se s námi o něj podělit přes náš email eshop@madarske-delikatesy.cz