Neohodnoceno
Velikonoční šunka
Tradiční maďarské velikonoční jídlo, které si zamilujete i vy. Podávat ji můžete na obloženém talíři s vejci, zeleninou a pečivem, nebo k ní můžete uvařit brambory či bramborovou kaši.
Kategorie: | Uzená masa a slaniny |
---|---|
Maso: | vepřové |
Položka byla vyprodána… |
Tradiční Velikonoční šunka
Maďarské Velikonoce bez tradiční šunky, jakou jako české Vánoce bez kapra. Velikonoční šunka se nechá na několik hodin (nejlépe přes noc) namočená ve studené vodě. Namáčet šunku je nezbytné, aby se z ní vyplavila přebytečná sůl, která slouží jako kvalitní přírodní konzervant masa.
Po uplynulé době se šunka přendá do kastrolu s čistou studenou vodou a pozvolna se vaří. Jakmile vidličkou bez problému proniknete skrz kůži, poznáte, že je šunka uvařená.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář