Maďarská paprika v mnoha podobách

maďarská mletá paprika sladká

Maďarská paprika

Maďarská paprika je ve světě stejně známý pojem jako jsou například holandské sýry, francouzská vína, italské těstoviny, paprikový krém pálivýřecké olivy a mnoho dalších.

Každý, kdo někdy při vaření používal mletou papriku, jistě ví, že dobrá paprika výrazně ovlivní nejen chuť ale i barvu jídla. Toto skvělé koření můžete použít při přípravě omáček, polévek, pomazánek či pečiva.

 

Do kuchyně nepatří pouze ta mletá

Mletá paprika se hodí skvěle na dozdobení slaného pečiva z listového těsta. Papriková pasta je ideální ingrediencí do pomazánky (krásně ji obarví, a navíc tvaroh či pomazánkové máslo přímo ochutí). Paprikový krém zase, díky své hrubší struktuře, vypadá fantasticky na mase (třeba při letní grilovačce). Do omáček a polévek můžete použít gulášové či paprikové pasty kouřové, kde díky uzené chuti dostane jídlo specifické aroma, jako při kotlíkovém vaření na ohni.

Není potřeba se papriky bát

Často k nám chodí zákazníci s tím, že guláš příliš nevaří, tudíž moc papriky v kuchyni nepoužijí. Paprika nepatří výhradně do guláše. Zkuste experimentovat. Nebojte se trochu přibarvit smetanové omáčky, polévky. Pokud jste milovníky pálivého, paprikovým krémem nebo i chilli olejem si můžete ochutit každé jídlo dle libosti. Fantazii se přece meze nekladou a v kuchyni se dá vyčarovat pokaždé nový kulinářský požitek.maďarská paprika na vaření

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení