Těstoviny, které si zamilujete

338909_182236318536736_613535388_o

Před více než deseti lety jsme začali vozit maďarské osmivaječné těstoviny, a ačkoliv od té doby uplynulo již tolik let, jsme rádi, že s hrdostí můžeme prohlásit, že kvalita, která nás tehdy oslovila mezi tolika výrobci v Maďarsku, zůstává stále stejná.

290629_393775730716126_551847664_oNudle jako od babičky

Osmivaječné těstoviny, které v našich prodejnách nabízíme od samého začátku, jsou těstoviny z kvalitní pšeničné mouky. Jejich skvělá chuť, dobře držící tvar a žlutá barva jsou však známkou toho, že jejich výrobce používá při výrobě čerstvá vejce (nikoliv ta sušená či různé vaječné směsi). Kombinací osmi vajíček na kilo kvalitní mouky získáváme pocit, jako by tyto těstoviny byly podomácku dělané přesně podle receptu vaší babičky.

 

Barevné těstoviny pro snadné kouzlení v kuchyni26850156_1604165689677118_5748400128691941472_o

Jak se vyvíjíme my, tak se vyvíjí i nabídka těstovin, které pro vás z Maďarska vozíme. Jako první rozšířily řadu našich těstovin čtyřvaječné ochucené. Na rozdíl od některých dalších ochucených těstovin, ty, jež vám nabízíme, neobsahují umělá barviva či zvýrazňovače chuti a jsou připravované z kvalitní mouky, čerstvých vajíček a přírodní zeleniny či koření, které oněm těstovinám dávají jedinečnou chuť a barvu.

Stejně jako osmivaječné těstoviny se ani tyto nerozváří a drží krásně svůj tvar. Není tedy nutné se obávat, že i když je necháte o chvilku déle vařit, že se z nich stane „slepená hrouda čehosi“. Vaření s těmi těstovinami, snad opravdu zvládne každý. A s trochou sýra a kapkou oleje, vykouzlíte hravě na talíři úžasný požitek pro vaše chuťové pohárky.

IMG_9092Návrat ke kořenům je symbolem nové doby

Momentálně poslední novinkou v naší nabídce z řad těstovin, jsou bezvaječné celozrnné těstoviny ze špaldové mouky.

Špalda je surovina, která se pěstovala již před tisíci lety. Znali ji staří Egypťané, Římané a další národy. Ačkoliv se dostala na několik desítek let do pozadí, neboť vyšlechtěná pšenice byla z ekonomického hlediska praktičtější, lékaři ji považují za mnohem příznivější pro náš organismus.

Špalda obsahuje mnoho minerálních látek, vitamínů, bílkovin a vlákniny, čímž pomáhá našemu tělu se správným fungováním. Podle některých studií dokonce používání celozrnné mouky snižuje riziko několika nemocí. To stojí za to, celozrnné špaldové těstoviny vyzkoušet, ne?