Doprava ZDARMA od 1500,- Kč

bližší informace k dopravě naleznete ZDE

BLOG, Strana 3

Malý tahák k vínu, aneb co k čemu a jak servírovat

Víno je součástí naší historie už od nepaměti. Již staré národy a říše v něm našly své zalíbení a víno je stále, i ve 21. století, součástí naší kultury i kuchyně.  My, z Hungaro Delikates, dovážíme široký výběr maďarských vín z Tokaje, Egeru a Villányu. Ať už hledáte víno pro zpříjemnění večera, ke zvláštní příležitosti či potřebujete vhodný dárek, vybírat můžete na našem eshopu i prodejnách, které naleznete v Praze, Pardubicích a v Ústí nad Orlicí.   Víno a zdraví Mnoho...

Mangalice, Kobe mezi vepřovým

CHOV MANGALIC Dnešními trendy v chovu i v pěstovaní bývá hlavně maximalizovat zisk. Zvířata jsou vyšlechtěna, aby produkovala více vajec, mléka, masa a to v co nejkratším časovém intervalu. Rostliny pak aby plodily co nejvíce či jejich plody byly co největší a nejméně náchylné na nejrůznější škůdce, nemoci a plísně. Když porovnáme běžná prasata a prasata plemene mangalice, můžeme si hned všimnout několika rozdílů (nemusíme si však zaměřit pouze na vzhled). Běžná prasata jsou vy...

Přivezli jsme z Maďarska nová tokajská vína

Skloubit požadavky moderní doby a zároveň odkaz k tradici nemusí být vždy jednoduché. Ba naopak to někdy dokáže velmi potrápit. Své o tom vědí i lidé z vinařství Paangold, kteří se mezi veřejnost snaží dostat takové tokajské víno, které je hodné své slávě.   „Slavná tokajská réva a nektar jsou zmíněny dokonce i v maďarské státní hymně „Himnusz“.“   Tokajské víno je pojem známý po celém světě. Nejznámější tokajská vína jsou "ta hodně" sladká (pozdní sběr a Aszú, Putová), a...

Tóth Ferenc a jeho vinařství

Rodinné vinařství Tóth Ferenc je vinařství, kde se na tvorbě dobrého vína podílí mladší i starší generace rodiny, aby vyzdvihli dobrou reputaci nejen svého vinohradu, ale i egerských vín. Zakládají si na kombinaci tradičních chutí Egeru a moderních technologií výroby vína. Vinařství se pyšní samostatností, neboť si pěstují vlastní révu, z níž vzniká víno, které následně stáčí do lahví.   Tóth Ferenc se narodil v roce 1939 a již v 16 letech vytvořil svůj první Bikavér...

Guláškošt v Holicích

Po dlouhé covidové pauze jsme se opět sešli všichni na tradičním holickém Guláškoštu, které každoročně pořádá Kultura pro město. Letos se zúčastnilo 5 týmů ve vaření kotlíkového guláše, Hoši S Ko(t)líkem, Knajpa Hlinsko, Laviny Holice, Důláci a Stavitelství Kašpar, kteří nakonec vyhráli první místo v obou kategoriích (odborná porota i laická veřejnost). A i když to byl nejmenší počet přihlášených týmů, které tato akce zažila, chutě gulášů byly opravdu různorodé. Kromě degustace kotlíkovýc...

Jedlé kaštany v několika podobách

KAŠTANOVÉ PYRÉ Ačkoliv kaštanové pyré vozíme z Maďarska více než 10 let a více se dostává do povědomí českých zákazníků, stále se setkáváme s mnoha lidmi, kteří o kaštanovém pyré ani neslyšeli, natož aby věděli, jak ho v kuchyni využít. Nabízíme tradiční, přírodní variantu či již ochucenou, slazenou. Přírodní kaštanové pyré lze využít při přípravě nádivky. Lehká ořechovo-nasládlá chuť dodá nádivce úplně jiný šmrnc. Slazené jsou pak velmi oblíbené při přípravě dezertů, zmrzlinov...

Sušenkové nepečené dorty

Kokosový dort s tvarohem Potřebujeme: Kokosové čajové pečivo Máslo Tvaroh Džem nebo ovoce dle chuti (my použili jahodový džem a trochu borůvek) Bílou čokoládu Kokos (na dozdobení) Postup: Sušenky rozdrtíme a smícháme s vychladlým, rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu vložíme do dortové formy a pořádně uplácáme (například skleničkou). V míse smícháme tvaroh s ovocem (džemem). Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, a i tu následně smícháme s tvarohem. Na su...

Valentýnské tipy na romantický večer

Sháníte vhodný dárek pro své milované? Připravili jsme pro vás inspirativní článek plný nápadů!   Ke svátku zamilovaných bezpochyby patří romantická atmosféra. Sklenka dobrého, kvalitního vína dokáže uvolnit atmosféru a zároveň navnadit chuťové buňky. Pokud jste milovníky těžších červených vín s plnou a bohatou chutí, doporučujeme vám víno Várvedö nebo Egri Bikavér (popřípadě Egri Bikavér superior). Jedná se o vína z vinařství Tótha Ference z Egerské oblasti. Ze stejn...

Pálivé chilli pasty

Pálivé chilli pasty   Řekla bych, že čím dál více lidí experimentuje s pálivými jídly. Nezdá se vám? Alespoň v našem okolí, si toho více všímám.   Jistě se vám již také někdy stalo, že jste si někde dali jídlo a bylo vynikající, ale stejně jste se nemohli zbavit pocitu, že trocha pikantní chuti by byla ta správná třešnička na dortu. V tomto případě jsou ideální naše extra pálivé chili pasty. Jsou balené v tubách po 35 g, tudíž se vejdou do každé tašky či k...

Maďarská paprika v mnoha podobách

Maďarská paprika Maďarská paprika je ve světě stejně známý pojem jako jsou například holandské sýry, francouzská vína, italské těstoviny, řecké olivy a mnoho dalších. Každý, kdo někdy při vaření používal mletou papriku, jistě ví, že dobrá paprika výrazně ovlivní nejen chuť ale i barvu jídla. Toto skvělé koření můžete použít při přípravě omáček, polévek, pomazánek či pečiva.   Do kuchyně nepatří pouze ta mletá Mletá paprika se hodí skvěle na dozdobení slaného pečiva z listového těs...

Nahoru
40 položek celkem
Zpět do obchodu